Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Régi Idők Játékai képes leírás - Gyerek játékok.tlap.hu
részletek »

Régi Idők Játékai - Gyerek játékok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyermekjatek.tlap.hu » Régi Idők Játékai
Keresés
Találatok száma - 5 db
Játékudvar - Játék- és mesekönyvantikvárium

Játékudvar - Játék- és mesekönyvantikvárium

Gyűjtői szíveket is megdobogtató régi és új játékok, ritkaságok: Matchboxok, és más modellautók, munkagépek. LEGO összerakottan, darabra , kilóra. Kézműves játékok fából, textilből, papírból. Bábok, babák és házuk környéke; mackók a közelmúltból és maiak. Magyarok, és külföldiek. Társasjátékok, kártyák, logikai és ügyességi játékok. Fő profilunkhoz, a játékantikváriumhoz méltón "előléptettük a meséket": megalapítottuk az ország első MESEANTIKVÁRIUMÁT, ahol a leporellótól a kötelező irodalmon át a lexikonig sok izgalmas könyvet talál. Ha gyerekei kinőtték mesekönyveiket, mi szívesen megvesszük, ha azok tiszták, épek, forgalom képesek. Nézze meg mese- és minikönyv, diafilm kínálatunkat. - Ha konkrét játékot keres, ha messziről jön, javasoljuk, hívjon fel bennünket indulás előtt, nehogy csalódás érje, hogy a kinézett könyv/játék már nincs meg. "A BOLTBAN NEM LÁTSZIK", mert "ami a szívnek fontos, a szemnek láthatatlan" (Exupéry után szabadon): A játékról másképp: Játszani, olvasni jó! A játék. Játék? Bemutatunk gyűjtőket, klubokat, magyar játékkészítőket, a "játékos társadalom" képviselőit, és természetesen magunkat.

Nagyszüleink kedvencei

Nagyszüleink kedvencei

150 év játékszerei Sokan hallottunk vagy emlékezünk a különböző lemezből készült játékokra, kőépítő szekrényekre, papírmassé öltöztetőbabákra, mágneses csodákra, zeneszerkezetekre valamint a mackókra és a porcelánbabákra. Világtrend a hasonmás játékok növekvő kereslete, így számos országban gyártanak ilyen tárgyakat. Összegyűjtöttük a legszebbeket! Játékokról: Az általunk forgalmazott tárgyak olyan hajdanvolt játékszerek hasonmásai, amelyek az egykori készítésnek megfelelő kialakítással és technológiával készültek. Ezek egy része a mai szigorú játékszerekre vonatkozó előírásoknak nem felel meg... Kiállításokról: Hónapról hónapra tematikus csoportokban mutatjuk be a világ játékszergyártásának emlékeit. Elsősorban azokat a játékokat, amelyek valamilyen iparművészeti vagy ipartörténeti értékekkel bírnak. Gyakran nem az eredeti régi tárgyakat, hanem csak hiteles másolatát állítjuk ki. Mint magyar kiállítóterem, természetesen különös figyelmet szeretnénk fordítani a hazai játéktörténet emlékeire: megidézve például Grabowieczky Leon, Vajna Géza, Mártonffy Anikó munkáit, a 'Farkas Baba', a Monsbarth-műhely és pl. a Győri Lemezárugyár termékeit...

Nosztalgia játékok - webáruház

Nosztalgia játékok - webáruház

Igazán kedves nosztalgia játékok. Minden felnőttet emlékeztet a régmúlt gyermek korra, minden gyermeket emlékeztetni fog a régi idők játékaira. - Bohócos Búgócsiga (Kiskacsás) : Nosztalgia fém bohóc díszítésű búgócsiga. Régi idők kedvelt játéka volt. Íme egy kiváló minőségű és dekorációjú játék. Ajánlott: 3 éves kor felett! - Cirkuszos búgócsiga (Vonatos, Világító tornyos): Minden gyermek és felnőtt egyaránt szeretni fogja ezt a kedves búgócsigát. Forgás közben biztosan áll a tapadókorongos lábán! - Nosztalgia körbeforgó : Egy igazán kedves nosztalgia játék. Minden felnőttet emlékeztet a régmúlt gyermek korra, minden gyermeket emlékeztetni fog a régi idők játékaira. Ajánlott: 3 éves kortól! - Zenélő doboz bohócokkal, hintalovas, nyuszis :Nosztalgia fém zenélő doboz. Ajánlott: 3 éves kor felett.

Régi korok játékai - webshop

Régi korok játékai - webshop

Régi korok játékai -Beatrice, papír öltöztetőbaba Igényes kivitelű, dombornyomású kartonból, korhű ruhatárral és kiegészítőkkel. - Esküvő, papír öltöztetőbaba Három figurás összeállítás: Menyasszony, Vőlegény, Koszorúslány 4-4 garnitúra korhű öltözékkel Igényes kivitelű, dombornyomású kartonból, gazdag ruhatárral és kiegészítőkkel. - Búgócsiga-farmos (talp nélküli) A játékot a kúpos felével lefelé állítsuk valamilyen kemény, sík felületre (padló, asztal stb.), fogjuk meg a nyelét, majd lendületes mozdulatokkal húzogassuk le-föl - arra törekedve, hogy ezt nagyjából egy vonalban, a padlóra merőlegesen tegyük - hogy minél nagyobb sebességgel pörögjön, egészen addig, míg 'búgni' kezd. Ekkor engedjük el a markolatot, és hagyjuk, hogy szabadon mozogjon. Ahogy a játék forgása lassul, úgy halkul egyre jobban, majd -miután teljesen elhallgatott- a mozgása is egyre imbolygóbbá válik (melyet sok gyermek legalább olyan szórakoztatónak tart, mint a búgást), végül az oldalára dőlve teljesen megáll. ...

Retronóm - Játékok

Retronóm - Játékok

retronóm - mindennapok vizuális objektumai A retronom.hu mindennapok elveszett tárgyainak a gyűjtésével foglalkozik. A retro szót szótári értelmében használjuk, tehát nem csak ezen korszak gyűjtésével foglalkozunk. A retro (régi) és a metronóm szó játékából született meg a retronóm kifejezés. Keres-Kínál A retronom.hu alapvetően egy retro adatbázis. Az itt megjelenő dolgok nem eladók, de létrehoztunk egy részt, ahol hirdetésed feladhatod. A Keres-Kínál részen kívül megjelenő adás-vétellel kapcsolatos információkat töröljük! Hirdetéshez több képet is csatolhatsz az alap képen kívül! Játékokból: - Pisztoly kulcstartók - Ford - Svejk - Retró játékpolcom - Vitorlázz Velünk! társasjáték - Lemezárugyári Volkswagen - Lemezárugyári rendőrautó - Élve fogd el - Műanyag katonák - Cili-Cica társasjáték - Okos mackó kártyajáték - Muppet Show Kermit ( Breki a béka )

Tuti menü